Tuesday, May 1, 2012

Santiramisu




Ντίαρ Ντάιαρι,

δεν ακούγεται σαν γιαπωνέζικο όνομα? Yakitori. Hitsumabushi. Santiramisu.
Καμία σχέση. 

Είναι ένα από αυτά τα γρήγορα βραδινά γλυκά που με έχει πιάσει να φτιάχνω μέσα σε μικρά ποτήρια.

Ατομικά, μικρά, γλυκά.

Σαν tiramisu, σαν cheesecake.


Βάση (για κάθε ποτήρι)

2-3 μπισκότα oreo τριμμένα

Κρέμα (για κάθε ποτήρι)

2 γεμάτες κουταλιές fat-free cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια)
2-3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού καφέ (χρησιμοποίησα καφέ φίλτρου, νομίζω πως μπορείτε να δοκιμάσετε και espresso)


Στρώνουμε τα τριμμένα μπισκότα στον πάτο κάθε ποτηριού.
Δεν χρειαζόμαστε καθόλου βούτυρο.

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη. Καθώς ανακατεύουμε το μείγμα γίνεται όλο και πιο απαλό. Στο τέλος προσθέτουμε και τον καφέ και ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.

Για να συμπληρώσουμε την εικόνα και να τελειοποιήσουμε τη γεύση, προσθέτουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα.


Ένα γλυκό... να το πιεις στο ποτήρι!

Καλό μήνα!

Γιορς,
Τζενούλα


21 comments:

  1. Το τιραμισού είναι το αγαπημένο μου γλυκό, το santiramisu θα γίνει το αγαπημένο μου γλυκό!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς τη Λίλα! Χαίρομαι που σου αρέσει! Να το φτιάξεις και να μας πεις εντυπώσεις!
      Καλό μήνα!

      Delete
  2. Kalimera! Kalo mina! Efkolo kai nostimo!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο! Τόσο που σε ξεγελά να το φτιάχνεις συνέχεια! Καλό μήνα peps!

      Delete
  3. Καλημέρα!Καλό μήνα!!!Πολύ ωραία ιδέα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα cinemarion! Σ'ευχαριστώ!

      Delete
  4. Αυτό το santiramisu είναι sansketospeirasmos;-)
    Φιλιά Τζένη μου, ελπίζω να πέρασες όμορφη Πρωτομαγιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν είναι πειρασμός! Δεν λες τίποτα!
      Την Πρωτομαγιά την πέρασα δουλεύοντας σαν καλό κορίτσι! Δυστυχώς εδώ δεν την γιορτάζουν...

      Delete
  5. Καλημέρα Τζένη και καλό μήνα!!
    Αυτά τα γρήγορα γλυκάκια είναι σωτήρια και εθιστικά!
    Ωραία και εύκολη παραλλαγή ενός αγαπημένου γλυκού!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα Ερμιόνη μου! Σε ευχαριστώ!

      Delete
  6. Τζενούλα
    ΜΑΣ ΕΚΑΨΕΣ!!!
    Αυτό μόνο σου λέω, κι όχι τίποτ άλλο άρχισαν και τα μπάνια στη θάλασσα!
    Αντε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και το κρίμα στο λαιμό σου...δε μπορώ ν αντισταθώώώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς την χαρά! Καλό μήνα!

      Delete
  7. Απλό και τέλειο Τζένη ότι πρέπει για τον αντρα μου που τρελαινεται για γλυκά με καφέ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και να φανταστείς Έρη πως είμαι από αυτούς που δεν τρελαίνονται! Χιχι!

      Delete
  8. Μπορεί να ακούγεται γιαπωνέζικο, αλλά έχει ιταλική καρδιά. Ωραία και εύκολη η συνταγή του γλυκού, ωραία και η παρουσίασή του. Καλοφάγωτο.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε Ειρήνη! Καλό σου βράδυ!

      Delete
  9. Εύκολο & γρήγορο Τζένυ.
    Πολύ μου άρεσε που μπορεί να μπει και καφες φίλτρου

    Φιλιά :)

    ReplyDelete
  10. Ε μα γιατί όχι? Φαντασία να υπάρχει και όλα τα συνδυάζει κανείς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Μετά από τις 4 φορές που έχω φτιάξει αυτό το γλυκό, για διαφορετικές παρέες κάθε φορά και έχοντας λάβει τα καλύτερα σχόλια κάθε φορά, είπα να σου πω ένα ευχαριστώ για την τόσο νόστιμη και τόσο εύκολη συνταγή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Ματίνα μου! Πολύ χαίρομαι που άρεσε σε σένα και στους φίλους σου!
      Φιλιά πολλά!

      Delete
  12. Καλησπερα,μαλλον Καληνυχτα και απο μενα!
    Επειδη σκοπευω να το φτιαξω αυριο και ειμαι αρκετα ασχετη με τη ζαχαροπλαστικη...σχετικα με τον καφε,εννοεις καφε ωμο ή ετσι οπως το πινουμε?και κατι αλλο μπορω να βαλω νες ή καποιο καφε λικερ?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...