tag:blogger.com,1999:blog-8499825868521273801.post974333775597876329..comments2023-06-01T10:06:31.591-04:00Comments on My Kitchen Diary: Χειροποίητα σουβλάκια με πιτούλες / Home-made souvlakiaJennyhttp://www.blogger.com/profile/15628742295946534318noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8499825868521273801.post-61920254920606190172010-09-18T18:21:06.699-04:002010-09-18T18:21:06.699-04:00Γειά σου Lost Gastronaut και καλωσήρθες!
Ευχαριστώ...Γειά σου Lost Gastronaut και καλωσήρθες!<br />Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, θα το δοκιμάσω!Jennyhttps://www.blogger.com/profile/15628742295946534318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8499825868521273801.post-10593301337259455992010-09-18T18:12:34.898-04:002010-09-18T18:12:34.898-04:00Καταρχάς απ' οτι βλέπω και το blog είναι καινο...Καταρχάς απ' οτι βλέπω και το blog είναι καινούργιο,να ευχηθώ λοιπόν καλό ξεκίνημα.<br />Νομίζω ότι στο φούρνο το κρέας θα βγει στεγνό και κάνει και αρκετή ώρα να ψηθεί.<br />Να προτείνω κάτι (δεν κάνω τον έξυπνο,καταθέτω τη δική μου εμπειρία καλοπροαίρετα) για το κρέας από το σουβλάκι γιατί και εγώ έχω ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και δεν ήταν εύκολο να ψήσεις στα κάρβουνα σε διαμέρισμα.<br />Το βασικό πρόβλημα λοιπόν ήταν πως να δώσεις τη νοστιμιά του κάρβουνου χωρίς κάρβουνο,εγώ αυτό το έκανα χρησιμοποιώντας καπνιστό μπέικον σε κυβάκια και καπνιστή πάπρικα (smoked paprika).<br />Τσιγαρίζουμε το μπέικον πρώτα για να πάρουμε τη νοστιμιά του και το αποσύρουμε,στο ίδιο λάδι ρίχνω μετά κομματάκια από χοιρινό ψαχνό,αλάτι πιπέρι,ρίγανη λάδι,καπνιστή πάπρικα και όταν ροδίσει απ'εξω το σβήνω με λεμόνι.<br /><br />Σε κάθε σουβλάκι μαζί με το κρέας βάζω και λίγο απ'το μπέικον.<br />Το λάδι να μην είναι πολύ ώστε το κρέας να τηγανιστεί κι όχι να βράσει μεσ' στο λάδι,για τον ίδιο λόγο η φωτιά πρέπει να 'ναι δυνατή.<br /><br />Γίνεται σε 10 λεπτά και το κρέας βγαίνει ζουμερό και νόστιμο,ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο.<br /><br />Αν θες γράψου και στο Greek Food Blogs.<br /><br /><br />Φιλικά,<br /><br /><br />Lost GastronautLost Gastronauthttps://www.blogger.com/profile/06973404230880765517noreply@blogger.com